Tässä blogissa esittelen seitsemän eteeristä öljyä naisille. Käytän näitä öljyjä myös hoidoissa, joiden taustalla on tuhansia vuosia vanha kiinalainen lääketiede. Siihen kuuluvat vahvasti yrtit ja kasvit, ruoka ja elämänfilosofia. Naisille sopivista kasveista ja yrteistä olen jo aiemmin kirjoittanut blogin Nainen, tässä sinulle 7 kokeilemisen arvoista yrttiä.

Kiinalaisessa ajattelussa luku seitsemän on naisen luku ja naisen fyysinen ja henkinen kehitys lasketaan seitsemän vuoden sykleissä. Olen pyrkinyt huomioimaan näitä syklejä blogissa niin, että osa öljyistä sopii esim. kuukautiskipujen hoitoon ja osa tukee naisia vaihdevuosien haasteissa. Blogista saat myös vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön, ja jos oikein innostut aiheesta, kannattaa ottaa seurantaan kurssitarjontani tai tilata opas Opas: Luonnollista kauneutta naisille. Kursseilla ja oppaan avulla opit käyttämään kasveja terveyden tukena ja luonnonkosmetiikan valmistuksessa.

Kokeile greippiä ja laventelia esim. voiteisiin.

1. RAIKAS GREIPPI

Raikkaan makea greippi kohottaa mielialaa ja auttaa väsymyksen oireisiin. Greipin eteeristä öljyä käytetään PMS-oireiden ja jännitystilojen hoitoon. Nestettä poistavana öljynä greippi sopii hyvin laihdutuksen tueksi ja taisteluun selluliittia vastaan. Tipauta muutama tippa greippiä ruokalusikalliseen oliiviöljyä ja käytä sitä esim. reisien alueen hierontaan. Huom! Muiden sitrusöljyjen tapaan greippi on fototoksinen öljy, ei iholle ennen aurinkoon menoa.

Greippi eteerinen öljy 10,50€

2. RAUHOITTAVA LAVENTELI

Rauhoittava laventeli on hellävarainen öljy, joka tasapainottaa mielialaa ja helpottaa uniongelmia. Lihasjännityksiä lievittävänä öljynä laventelia käytetään myös kuukautiskipujen ja kaikkien muiden kipujen hoitoon. Ihoa hoitavana öljynä laventeli sopii erinomaisesti käytettäväksi hierontaöljyihin, salvoihin ja vartalovoiteisiin sekä unen tuloa auttavana tuoksuksi yöpöydälle tuoksukiveen. Ei pitkäaikaiseen käyttöön matalasta verenpaineesta kärsiville.

Laventeli eteerinen öljy 11,50€

Patsuli ja Ylang Ylang sopivat tuoksuksi makuuhuoneeseen.

3. SENSUELLI PATSULI

Vaikka patsulin makeaa ja yrttisen maanläheistä tuoksua pidetäänkin usein miehisenä tuoksuna, sopii se myös meille naisille erinomaisesti. Patsuli on sensuelli tuoksu, joka kiihottaa seksuaaliviettiä ja auttaa vapautumaan. Nesteitä poistavana ja ruokahalua vähentävänä se sopii hyvin myös laihdutuksen tueksi. Tipauta muutama tippa patsulia makuuhuoneen tuoksulyhtyyn tai lisää sitä hierontaöljyyn ja hiero öljyä alaselän ja alavatsan alueelle.

Patsulin eteerinen öljy 11,50€

4. HUUMAAVA PELARGONI

Tuoksultaan ruusua muistuttavaa pelargonia (geranium) pidetään vahvasti naisten öljynä. Se tasapainottaa hormonitoimintaa, aktivoi lymfaa ja auttaa turvotuksiin. Erityisen hyvin pelargoni sopii vaihdevuosioireisiin ja mielialan kohottamiseen. Käytä öljyä tuoksulyhdyssä tai lisää sitä hierontaöljyyn ja hiero öljyllä illalla väsyneet, turvottelevat jalat.

Pelargoni eteerinen öljy 14,50€

Pelargoni ja roomalainen kamomilla sopivat vartaloöljyihin.

5. ROOMALAINEN KAMOMILLA

Roomalainen kamomilla eli jalosauramo kuuluu 900-luvulta peräisin olevan yhdeksän yrtin loitsun taianomaisiin ainesosiin. Kukkainen kamomilla on rauhoittava öljy ja sitä käytetään tasoittamaan mieltä ja torjumaan hysteriaa. Se on erinomainen apu hermostuneisuuteen ja ahdistukseen. Kamomillalla hoidetaan vaihdevuosioireita ja sen sanotaan uudistavan ihoa. Kamomilla laukaisee sileiden vatsalihasten kouristuksia ja rauhoittaa vatsaa, joten se sopii hyvin myös kuukautiskipujen hoitamiseen. Käytä kamomillaa tuoksulyhdyssä tai hierontaöljyssä tai tipauta sitä tippa tuoksukoruun.

Roomalainen kamomilla eteerinen öljy 14,90€

6. ROMANTTINEN RUUSU

Rakkauden symbolia ruusua pidetään naisellisuutta vahvistavana kukkana. Tuoksuva ruusu vahvistaa sekä mielialaa että seksuaalista halukkuutta. Ruusun eteerisen öljyn sanotaan kohottavan naisen elinvoimaa ja tasapainottavan hormoneja. Ihonhoidossa ruusua käytetään uudistamaan vanhenevaa ihoa ja silottamaan ryppyjä. Tuoksulyhdyn lisäksi ruusu sopii käytettäväksi hierontaöljyissä ja luonnonkosmetiikassa.

Tilausöljy, hinta 47,50€

7. VIETTELEVÄ YLANG YLANG

Ylang ylangin mielialaa kohottava naisellinen tuoksu on viehättävän kukkainen. Ylang ylang auttaa mielen jännityksiin, se hoitaa vaihdevuosien oireita ja herättää seksuaalista mielenkiintoa. Ihonhoidossa ylang ylang sopii erityisesti vanhenevan ihoa hoitoon. Makuuhuonetuoksu, joka sopii käytettäväksi myös hierontaöljyssä, kosmetiikassa ja tuoksuissa.

Ylang Ylang eteerinen öljy 19,50€

Osa öljyistä on saatavilla verkkokaupasta ja ostokset voi sopimuksen mukaan noutaa myös Toivalasta tai ne kulkeutuvat Kuopion keskustaan. Myös postitus onnistuu. Tilausöljyissä toimitusaika on 7-14 vrk.

Lisää vinkkejä aromaterapian ja eteeristen öljyjen hyödyntämiseen saat aiemmin kirjoittamistani blogeista Aromaterapia ja 7 vinkkiä eteeristen öljyjen käyttöön ja Talven eteeriset öljyt.

Ihanaa naistenpäivää, rakkaudella Marja

Lähteenä käytetty:
Hytönen E.; Lohikäärmeen lääketiede I Kiinalaisen lääketieteen perusteet. 2010. Ming-Men Oy
Raipala-Cormier V. Frantsila Luonnon Kotiapteekki. WSOY. 2019.
Frantsilan kotisivut: https://frantsila.com/
Vastaa