Tässä blogissa esittelen seitsemän eteeristä öljyä naisille. Käytän näitä öljyjä myös hoidoissa, joiden taustalla on tuhansia vuosia vanha kiinalainen lääketiede. Siihen kuuluvat vahvasti yrtit ja kasvit, ruoka ja elämänfilosofia. Naisille sopivista kasveista ja yrteistä olen jo aiemmin kirjoittanut blogin Nainen, tässä sinulle 7 kokeilemisen arvoista yrttiä.

Kiinalaisessa ajattelussa luku seitsemän on naisen luku ja naisen fyysinen ja henkinen kehitys lasketaan seitsemän vuoden sykleissä. Olen pyrkinyt huomioimaan näitä syklejä blogissa niin, että osa öljyistä sopii esim. kuukautiskipujen hoitoon ja osa tukee naisia vaihdevuosien haasteissa. Blogista saat myös vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön, ja jos oikein innostut aiheesta, kannattaa ottaa seurantaan kurssitarjontani.

Kokeile greippiä ja laventelia esim. voiteisiin.

1. RAIKAS GREIPPI

Raikkaan makea greippi kohottaa mielialaa ja auttaa väsymyksen oireisiin. Greipin eteeristä öljyä käytetään PMS-oireiden ja jännitystilojen hoitoon. Nestettä poistavana öljynä greippi sopii hyvin laihdutuksen tueksi ja taisteluun selluliittia vastaan. Tipauta muutama tippa greippiä ruokalusikalliseen oliiviöljyä ja käytä sitä esim. reisien alueen hierontaan. Huom! Muiden sitrusöljyjen tapaan greippi on fototoksinen öljy, ei iholle ennen aurinkoon menoa.

Greippi eteerinen öljy

2. RAUHOITTAVA LAVENTELI

Rauhoittava laventeli on hellävarainen öljy, joka tasapainottaa mielialaa ja helpottaa uniongelmia. Lihasjännityksiä lievittävänä öljynä laventelia käytetään myös kuukautiskipujen ja kaikkien muiden kipujen hoitoon. Ihoa hoitavana öljynä laventeli sopii erinomaisesti käytettäväksi hierontaöljyihin, salvoihin ja vartalovoiteisiin sekä unen tuloa auttavana tuoksuksi yöpöydälle tuoksukiveen. Ei pitkäaikaiseen käyttöön matalasta verenpaineesta kärsiville.

Laventeli eteerinen öljy

Patsuli ja Ylang Ylang sopivat tuoksuksi makuuhuoneeseen.

3. SULOINEN PALMAROSA

Kukkainen ja ruusuinen öljy höyry- tai vesitislataan tuoreesta tai kuivatusta ruohosta. Palmarosa vahvistaa, keventää oloa ja kohottaa mielialaa. Voimakkaasti antibakteerisena öljynä se tuhoaa bakteereja. Palmarosa tasapainottaa ja kosteuttaa kaikkia ihotyyppejä, hillitsee talineritystä, virkistää väsynyttä ihoa ja silottaa pieniä juonteita. Se hoitaa erityisen tehokkaasti kuivaa ihoa. Kokeile myös hajuveden sijaan tuoksuna öljyyn laimennettuna.

Palmarosan eteerinen öljy

4. HUUMAAVA PELARGONI

Tuoksultaan ruusua muistuttavaa pelargonia (geranium) pidetään vahvasti naisten öljynä. Se tasapainottaa hormonitoimintaa, aktivoi lymfaa ja auttaa turvotuksiin. Erityisen hyvin pelargoni sopii vaihdevuosioireisiin ja mielialan kohottamiseen. Käytä öljyä tuoksulyhdyssä tai lisää sitä hierontaöljyyn ja hiero öljyllä illalla väsyneet, turvottelevat jalat.

Pelargoni eteerinen öljy (tilaustuote)

Pelargoni ja roomalainen kamomilla sopivat vartaloöljyihin.

5. ROOMALAINEN KAMOMILLA

Roomalainen kamomilla eli jalosauramo kuuluu 900-luvulta peräisin olevan yhdeksän yrtin loitsun taianomaisiin ainesosiin. Kukkainen kamomilla on rauhoittava öljy ja sitä käytetään tasoittamaan mieltä ja torjumaan hysteriaa. Se on erinomainen apu hermostuneisuuteen ja ahdistukseen. Kamomillalla hoidetaan vaihdevuosioireita ja sen sanotaan uudistavan ihoa. Kamomilla laukaisee sileiden vatsalihasten kouristuksia ja rauhoittaa vatsaa, joten se sopii hyvin myös kuukautiskipujen hoitamiseen. Käytä kamomillaa tuoksulyhdyssä tai hierontaöljyssä tai tipauta sitä tippa tuoksukoruun.

Roomalainen kamomilla eteerinen öljy (tilaustuote)

6. ROMANTTINEN RUUSU

Rakkauden symbolia ruusua pidetään naisellisuutta vahvistavana kukkana. Tuoksuva ruusu vahvistaa sekä mielialaa että seksuaalista halukkuutta. Ruusun eteerisen öljyn sanotaan kohottavan naisen elinvoimaa ja tasapainottavan hormoneja. Ihonhoidossa ruusua käytetään uudistamaan vanhenevaa ihoa ja silottamaan ryppyjä. Tuoksulyhdyn lisäksi ruusu sopii käytettäväksi hierontaöljyissä ja luonnonkosmetiikassa.

Ruusun eteerinen öljy (tilaustuote)

7. VIETTELEVÄ YLANG YLANG

Ylang ylangin mielialaa kohottava naisellinen tuoksu on viehättävän kukkainen. Ylang ylang auttaa mielen jännityksiin, se hoitaa vaihdevuosien oireita ja herättää seksuaalista mielenkiintoa. Ihonhoidossa ylang ylang sopii erityisesti vanhenevan ihoa hoitoon. Makuuhuonetuoksu, joka sopii käytettäväksi myös hierontaöljyssä, kosmetiikassa ja tuoksuissa.

Ylang Ylang eteerinen öljy (tilaustuote)

Osa öljyistä on saatavilla verkkokaupasta ja ostokset voi sopimuksen mukaan noutaa myös Toivalasta tai ne kulkeutuvat Kuopion keskustaan. Myös postitus onnistuu. Tilausöljyissä toimitusaika on 7-14 vrk.

Lisää vinkkejä aromaterapian ja eteeristen öljyjen hyödyntämiseen saat aiemmin kirjoittamistani blogeista Aromaterapia ja 7 vinkkiä eteeristen öljyjen käyttöön ja Talven eteeriset öljyt.

Ihanaa naistenpäivää, rakkaudella Marja

Lähteenä käytetty:
Hytönen E.; Lohikäärmeen lääketiede I Kiinalaisen lääketieteen perusteet. 2010. Ming-Men Oy
Raipala-Cormier V. Frantsila Luonnon Kotiapteekki. WSOY. 2019.
Frantsilan kotisivut: https://frantsila.com/
Vastaa