Haluaisitko oppia lisää luonnosta kerättävistä villivihanneksista ja villiyrteistä sekä puutarhan mauste- ja rohtokasveista? Jos vastasit kyllä, tervetuloa mukaan kasvien mukaansa tempaavaan maailmaan. Kesän villivihannes- ja villiyrttikurssien aikataulut on nyt julkaistu! Kurssit ohjaan minä Marja, olen valmistunut Frantsilasta yrttineuvojaksi, fytoterapeutiksi (kasvilääkintäterapeutti) ja luontaishoitajaksi ja olen suorittanut lisäksi vuonna 2021 omavaraistalouden opinnot. Kasvit ovat siis lähellä sydäntä monin tavoin.

Kenelle:

Kurssit on suunniteltu sinulle, joka olet kiinnostunut villivihanneksista ja -yrteistä ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä kasveista. Osalla kursseista liikumme ulkona luonnossa, Vehkalammin kurssit suhteellisen tasaisessa maastossa.

Kurssit ja niiden sisältö:

Villivihannes- ja villiyrttikurssilla lähdemme luontoretkelle ja tutustumme retken aikana noin kymmeneen kotimaiseen villivihannekseen ja -yrttiin ja opimme tunnistamaan erilaisia kasveja. Käymme läpi villiyrttien keräämiseen ja säilömiseen liittyvät asiat ja tutustumme niiden erilaisiin käyttötapoihin. Samalla pääset kokemaan luontoliikunnan ihmeellisen voiman.

Ruokaa villiyrteistä kurssilla tutustumme ensin ennalta keräämiini villivihanneksiin ja puutarhan maustekasveihin ja kokkaamme niistä yhdessä maittava aterian. Kurssilta saat mukaasi reseptimonisteen. Sään salliessa valmistamme ruokaa ulkona grillaten. Kurssi pidetään Toivalassa.

Villiyrttien käyttö ja säilöntä -kurssilla opit käyttämään ja säilömään villiyrttejä ja mauste- ja rohtokasveja eri tavoin. Kerään kurssilla käytettävät kasvit ennakkoon tai jos osallistut Vehkalammen kurssille voit kerätä käytettävät kasvit itse. Kurssin aluksi käymme läpi kasvit ja niiden ominaisuuksia, jonka jälkeen opettelemme mm. villiyrttien käyttöä ja säilömistä ravinnoksi sekä öljyjen, salvojen ja uutteiden valmistusta. Sisältö voi vaihdella riippuen kurssin ajankohdasta ja saatavilla olevista kasveista.

Alkukesän ja kesän kursseilla villiyrttien kasvu- ja kukintavaihe on hieman erilainen, mikä tuo kurssien sisältöön pienoisia sävyeroja. Käymme molemmilla kursseilla kuitenkin yleisimmät Suomen luonnosta kerättävät villiyrtit.

Aika ja paikka:


KESÄN 2023 AVOIMET VILLIYRTTIKURSSIT ON PIDETTY. HEINÄ-ELOKUUSSA VIELÄ MAHDOLLISUUS YKSITYISRYHMILLE MIN. 4 HLÖÄ KYSY LISÄÄ MARJA (@) LUONNONMUKAAN.FI

Villivihannes- ja villiyrttikurssit 25€/hlö, Vehkalammin kurssilla mahdollisuus myös keräilyyn!:
Ke 7.6.2023 klo 17:00 Puijo – PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
To 15.6.2023 klo 17:00 Kasurila – PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
La 17.6.2023 klo 13:00 Vehkalampi (Riistaveden suuntaan), mahdollisuus kerätä PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
Ke 5.7. 2023 klo 15:00 Vehkalampi (Riistaveden suuntaan), mahdollisuus kerätä – PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
Ilmoittaudu mukaan >>

Ruokaa villiyrteistä Toivala 39€/hlö:
Ti 20.6.2023 klo 17:00-19:30, Toivala – PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE

Ilmoittaudu mukaan >>

Villiyrttien käyttö ja säilöntä Toivala 35€/hlö:
La 17.6.2023 klo 15:30-17:30 Villiyrttien käyttö ja säilöntä, Toivala PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
Ke 5.7. 2023 klo 17:30-19:30 Villiyrttien käyttö ja säilöntä, Toivala – PIDETTY KIITOS OSALLISTUJILLE
Ilmoittaudu mukaan >>

Halutessasi voit koota oman ryhmän, minimi 3-5 henkilöä! Kysy lisää marja@luonnonmukaan.fi

Peruskurssi ja villiyrttien käyttö kurssi yhteishintaan 55€ (norm. 60€), katso alekoodi tuotesivulta. Kurssit pidetään pääsääntöisesti ulkoilmassa, ruoka- ja villiyrttien käyttö -kurssit sateen sattuessa sisätiloissa. Pukeudu kurssille sään mukaan, rankkasateen sattuessa ulkona pidettävä kurssipäivä voidaan siirtää, tai voit siirtyä toiselle kurssille.

Kurssin hinta ja kurssille ilmoittautuminen:

Kurssien hinta on 25€ -39€/hlö, riippuen kurssin sisällöstä ja raaka-aineista. Ulkona pidettävien kurssien hintaan kuuluvat opastus ja villiyrttiopas, jossa on mukana reseptejä. Lisäksi mukana on pieniä maistiaisia. Ruokakurssin hintaan sisältyvät raaka-aineet ja opastus sekä reseptiopas, Villiyrttien käyttö -kurssilla raaka-aineet (paitsi alkoholi) ja opastus sekä opas. Jos et pääse mukaan kurssille, löydät verkkokaupasta myös kattavan ladattavan oppaan, jossa on runsaasti helppoja ohjeita villivihannesten ja -yrttien keräämiseen ja käyttöön.

Kursseille voi ilmoittautua verkkokaupan kautta tai sähköpostitse marja@luonnonmukaan.fi, jolloin kurssi maksetaan kurssipäivänä käteisellä, kortilla tai mobilepay:lla. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Tutustuthan ilmoittautuessasi myös toimitus- ja peruutusehtoihin.

Järjestän kursseja myös yksityisryhmille ja esim. yrityksille virkistyspäivän ohjelmaksi. Kurkkaa ideoita erilaisiin kursseihin täältä. Yksityiskursseista teen erillisen tarjouksen toivotun sisällön mukaan. Kurssin hinnan lisäksi laskutan vuosittain määräytyvät matkakulut.

Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista, laita sähköpostia tai soita, niin vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Marja

2 kommenttia

  1. Mahtuuko 7.6 kurssille vielä mukaan? Mikä sen aikataulu on?

Vastaa