Haluaisitko oppia lisää luonnosta kerättävistä villivihanneksista ja villiyrteistä? Jos vastasit kyllä, tervetuloa mukaan villiyrttien mukaansa tempaavaan maailmaan. Kesän villivihannes- ja villiyrttikurssit on nyt julkaistu.

Kurssit ja niiden sisältö:

Villivihannes- ja villiyrttikurssilla lähdemme luontoretkelle ja tutustumme retken aikana noin kymmeneen kotimaiseen villivihannekseen ja -yrttiin ja opimme tunnistamaan erilaisia kasveja. Käymme läpi villiyrttien keräämiseen ja säilömiseen liittyvät asiat ja tutustumme niiden käyttöön ravintona, kotikylpylässä ja terveyden tukena. Samalla pääset kokemaan luontoliikunnan ihmeellisen voiman.

Ruokaa villiyrteistä kurssilla tutustumme ensin ennalta keräämiini villivihanneksiin ja -yrtteihin ja kokkaamme niistä yhdessä maittava aterian.

Alkukesän ja kesän kursseilla villiyrttien kasvu- ja kukintavaihe on hieman erilainen, mikä tuo kurssien sisältöön pienoisia sävyeroja. Käymme molemmilla kursseilla kuitenkin yleisimmät Suomen luonnosta kerättävät villiyrtit.

Kenelle:

Kurssit on suunniteltu sinulle, joka olet kiinnostunut villivihanneksista ja -yrteistä ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä kasveista.
Osalla kursseista liikumme ulkona luonnossa, Vehkalammin kurssit suhteellisen tasaisessa maastossa. Vehkalammin kurssilla mahdollisuus myös keräilyyn!

Aika ja paikka:

Ma 7.6.2021 kello 17.00, Puijo, toteutetaan yhteistyössä Studio Tempo kanssa – TÄYNNÄ
Ke 16.6.2021 kello 17.00, Puijo, lähtö Puijon majan edestä – ilmoittautuminen – TÄYNNÄ
To 17.6.2021 kello 17.00 Ruokaa villiyrteistä, Toivala – ilmoittautuminen – TÄYNNÄ
Ke 30.6.2021 kello 17.00, Vehkalampi (noin. 25 km Kuopiosta Joensuun tietä) – ilmoittautuminen
UUSI To 8.7.2021 kello 17.00, Puijo, lähtö Puijon majan edestä – ilmoittautuminen

Osa kursseista pidetään ulkoilmassa ja kaikki kurssit koronaan liittyvät viranomaisohjeistukset huomioiden. Pukeudu kurssille sään mukaan, rankkasateen sattuessa ulkona pidettävä kurssipäivä voidaan siirtää tai voit siirtyä toiselle kurssille Pidätän oikeuden muutoksiin, mikäli viranomaisohjeistus niin vaatii.

Kurssin hinta ja kurssille ilmoittautuminen:

Kurssien hinta on 25 €/hlö, Tempon kurssi Tempon jäsenille 20 €/hlö. Ulkona pidettävien kurssien hintaan kuuluvat opastus ja villiyrttiopas, jossa on mukana reseptejä. Lisäksi mukana on pieniä maistiaisia. Ruokakurssin hintaan sisältyvät raaka-aineet ja opastus sekä reseptivihko. Jos et pääse mukaan kurssille, löydät verkkokaupasta myös kattavan ladattavan oppaan, jossa on runsaasti helppoja ohjeita villivihannesten ja -yrttien keräämiseen ja käyttöön.

Kursseille voi ilmoittautua verkkokaupan kautta tai sähköpostitse marja@luonnonmukaan.fi, jolloin kurssi maksetaan kurssipäivänä käteisellä tai kortilla. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tutustuthan ilmoittautuessasi myös toimitus- ja peruutusehtoihin. Tempon kurssille ilmoittautuminen Tempon kotisivujen kautta.

Järjestän kursseja myös yksityisryhmille ja esim. yrityksille virkistyspäivän ohjelmaksi. Kurkkaa ideoita erilaisiin kursseihin täältä. Yksityiskursseista teen erillisen tarjouksen toivotun sisällön mukaan. Kurssin hinnan lisäksi laskutetaan matkakulut 0,20 €/km.

Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista, laita sähköpostia tai soita, niin vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Marja

2 kommenttia

  1. Mahtuuko 7.6 kurssille vielä mukaan? Mikä sen aikataulu on?

Vastaa