Haluaisitko oppia lisää luonnosta kerättävistä villivihanneksista ja villiyrteistä sekä puutarhan mauste- ja rohtokasveista? Jos vastasit kyllä, tervetuloa mukaan kasvien mukaansa tempaavaan maailmaan. Kesän villivihannes- ja villiyrttikurssien aikataulut on nyt julkaistu! Kurssit ohjaan minä Marja, olen valmistunut Frantsilasta yrttineuvojaksi, fytoterapeutiksi (kasvilääkintäterapeutti) ja luontaishoitajaksi ja olen suorittanut lisäksi vuonna 2021 omavaraistalouden opinnot. Kasvit ovat siis lähellä sydäntä monin tavoin.

Kenelle:

Kurssit on suunniteltu sinulle, joka olet kiinnostunut villivihanneksista ja -yrteistä ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä kasveista. Osalla kursseista liikumme ulkona luonnossa, Vehkalammin kurssit suhteellisen tasaisessa maastossa.

Kurssit ja niiden sisältö:

Villivihannes- ja villiyrttikurssilla lähdemme luontoretkelle ja tutustumme retken aikana noin kymmeneen kotimaiseen villivihannekseen ja -yrttiin ja opimme tunnistamaan erilaisia kasveja. Käymme läpi villiyrttien keräämiseen ja säilömiseen liittyvät asiat ja tutustumme niiden erilaisiin käyttötapoihin. Samalla pääset kokemaan luontoliikunnan ihmeellisen voiman.

Ruokaa villiyrteistä kurssilla tutustumme ensin ennalta keräämiini villivihanneksiin ja puutarhan maustekasveihin ja kokkaamme niistä yhdessä maittava aterian. Kurssilta saat mukaasi reseptimonisteen ja paljon vinkkejä esim. vatsan hoitoon villiyrttien ja maustekasvien avulla. Sään salliessa valmistamme ruokaa ulkona grillaten. Kurssi pidetään Toivalassa.

Villiyrttien käyttö ja säilöntä -kurssilla opit käyttämään ja säilömään villiyrttejä ja mauste- ja rohtokasveja eri tavoin. Kerään kurssilla käytettävät kasvit ennakkoon. Kurssin aluksi käymme läpi kasvit ja niiden ominaisuudet, jonka jälkeen opettelemme öljyjen, salvojen ja uutteiden valmistuksen, yrttien käytön esim. pakkauksina ja eri tapoja niiden säilömiseen. Lisäksi teemme kurssilla hoitavat jalkakylvyt.

Alkukesän ja kesän kursseilla villiyrttien kasvu- ja kukintavaihe on hieman erilainen, mikä tuo kurssien sisältöön pienoisia sävyeroja. Käymme molemmilla kursseilla kuitenkin yleisimmät Suomen luonnosta kerättävät villiyrtit.

Aika ja paikka:


Villivihannes- ja villiyrttikurssit, Vehkalammin kurssilla mahdollisuus myös keräilyyn!:
Kesän kurssit on pidetty, palataan aiheeseen taas syksyn kurssien muodossa!

Ruokaa villiyrteistä Toivala:
Kesän kurssit on pidetty, palataan aiheeseen taas syksyn kurssien muodossa!

Villiyrttien käyttö ja säilöntä Toivala:
Kesän kurssit on pidetty, palataan aiheeseen taas syksyn kurssien muodossa!

Halutessasi voit koota oman ryhmän, minimi 3-5 henkilöä! Kysy lisää marja@luonnonmukaan.fi

Kurssit pidetään pääsääntöisesti ulkoilmassa, ruoka- ja villiyrttien käyttö -kurssit sateen sattuessa sisätiloissa. Pukeudu kurssille sään mukaan, rankkasateen sattuessa ulkona pidettävä kurssipäivä voidaan siirtää, tai voit siirtyä toiselle kurssille. Pidätän oikeuden muutoksiin, mikäli viranomaisohjeistus niin vaatii.

Kurssin hinta ja kurssille ilmoittautuminen:

Kurssien hinta on 25€ -35€/hlö, riippuen kurssin sisällöstä ja raaka-aineista. Ulkona pidettävien kurssien hintaan kuuluvat opastus ja villiyrttiopas, jossa on mukana reseptejä. Lisäksi mukana on pieniä maistiaisia. Ruokakurssin hintaan sisältyvät raaka-aineet ja opastus sekä reseptiopas, Villiyrttien käyttö -kurssilla raaka-aineet (paitsi alkoholi) ja opastus sekä opas. Jos et pääse mukaan kurssille, löydät verkkokaupasta myös kattavan ladattavan oppaan, jossa on runsaasti helppoja ohjeita villivihannesten ja -yrttien keräämiseen ja käyttöön.

Kursseille voi ilmoittautua verkkokaupan kautta tai sähköpostitse marja@luonnonmukaan.fi, jolloin kurssi maksetaan kurssipäivänä käteisellä, kortilla tai mobilepay:lla. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Tutustuthan ilmoittautuessasi myös toimitus- ja peruutusehtoihin.

Järjestän kursseja myös yksityisryhmille ja esim. yrityksille virkistyspäivän ohjelmaksi. Kurkkaa ideoita erilaisiin kursseihin täältä. Yksityiskursseista teen erillisen tarjouksen toivotun sisällön mukaan. Kurssin hinnan lisäksi laskutan matkakulut 0,46 €/km.

Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista, laita sähköpostia tai soita, niin vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Marja

2 kommenttia

  1. Mahtuuko 7.6 kurssille vielä mukaan? Mikä sen aikataulu on?

Vastaa