SHIATSU, KUIVAKUPPAUS JA MOKSA


Tällä sivulla on esitelty hoidoista shiatsu, kuivakuppaus ja moksa.

Shiatsu on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva, Japanista peräisin oleva hoitomuoto, jonka avulla pyritään avaamaan kehon jännitteitä ja lukkoja akukanavia käsittelemällä. Energian päästessä virtaamaan vapaasti keho tasapainottuu ja ihmisen oma elinvoima nousee. Shiatsun avulla voidaan hoitaa muun muassa hartia- ja selkävaivoja, hengitysteihin liittyviä oireita. päänsärkyjä, ruoansulatusongelmia, stressiä ja uniongelmia. Hoito tehdään lattialla futonille painamista ja venytyksiä käyttäen, asiakkaan vaatteiden (mielellään puuvillaiset) päältä. Lue lisää shiatsusta täältä

Shiatsun tulena tai muita hoitoja täydentämässä voidaan käyttää moksausta. Moksaus eli syvälämpöhoito on miellyttävä hoitomuoto, jossa moksalla käsitellään hoidettavan alueen akupisteitä ja -kanavia. Hoidon seurauksena hoidettaville alueille leviää lihaksia rentouttava lämpö. Moksauksella voidaan hoitaa kylmästä ja kosteudesta johtuvia oireita kuten palelua ja kipuja, mutta sitä käytetään myös nivel- ja selkäkipujen hoitoon, flunssaoireisiin sekä rentoutushoitona.

Myös kuivakuppaus sopii hyvin osaksi shiatsu-hoitoa tai se voidaan tehdä omana hoitonaan. Se on ikivanha, Kiinasta peräisin oleva hoitomuoto. Kuivakuppauksessa silikoninen imukuppi asetetaan rasvatulle iholle niin, että kupin alle muodostuu alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Kuivakuppauksessa kupit asetellaan hoidettavien pisteiden päälle ja niiden annetaan vaikuttaa. Liukukuppauksessa kuppia liu’utetaan iholla samalla sitä hieman nostaen. Kuppaus vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja sen avulla voidaan lieventää lihaskipuja ja jännityksiä sekä poistaa kuona-aineita ja turvotusta. Kuppaus sopii hyvin esimerkiksi niska- ja hartiaseudun ja selän lihasjännitysten hoitoon.

Shiatsu, kuivakuppaus ja moksa, tee ajanvaraus >> täällä

Shiatsu, kuivakuppaus ja moksa kontraindikaatioita (hoidon esteitä) ovat valtimokovettumatauti, verenvuototauti, aktiivinen reuma ja kihti, syöpäsairaudet, akuutit tulehdukset ja vammat, infektiot, keinotekoiset verisuonet ja kuume. Kuppauksessa verenohennuslääkitys ja raskaus ovat myös hoidon esteitä. Shiatsua voidaan tehdä koko raskausajan ajan, osittain kevennettynä ja moksausta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Hoitoja ei tehdä päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle.

Maksu käteisellä tai pankkikortilla hoidon yhteydessä. Tee ajanvaraus täällä tai jos haluat miettiä yhdessä sinulle sopivaa hoitoa, ota rohkeasti yhteyttä marja (@) luonnonmukaan.fi