Minkä hoidon valitsen? Mikä olisi paras vaihtoehto alaselän kipuihin, uniongelmiin tai ihan vaan rentoutumiseen. Koitin vastata tässä blogissa kysymyksiin, joita hoidon valintaan yleensä liittyy. Yhtä ainoaa oikeaa vastausta ei kuitenkaan ole, sillä jokaisen kokemus hoidosta on yksilöllinen. Se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimikaan toiselle ja toisinpäin. Toivottavasti saat tästä kuitenkin apua hoidon valintaan.

NISKA- JA HARTIASEUDUN KIVUT, PÄÄNSÄRYT

Niska- ja hartiaseudun kipuiluun ja toistuviin päänsärkyihin suosittelen hoidoksi shiatsua tai shiatsun ja liukukuppauksen yhdistelmää. Jos kipu johtuu niskaan kohdistuneesta tuulikylmästä (veto), voidaan käyttää myös moksaa. Myös korva-akupistehoitoa voidaan käyttää hoidon tukena. Niska- ja hartiaseudun lisäksi käsittelen aina koko selkälinjan, sillä usein niska- ja hartiaseudun oireilu heijastelee myös muualle selkään. Käsittelen hoidettavat alueet shiatsun otteilla, käyttäen akupainantaa ja venytyksiä. Asiakkaan halutessa yhdistän hoitoon kuiva- ja liukukuppauksen, jonka avulla pyritään vilkastuttamaan hoidettavan alueen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Ensimmäisellä kerralla kuppeja käytetään maksimissaan noin 15 minuuttia. Lue lisää hoidoista ja niiden esteistä (kontraindikaatio) täältä.

ALASELÄN KIVUT

Alaselän kipuiluun oma suositukseni on joko shiatsu tai shiatsun ja moksauksen yhdistelmä. Myös korva-akupistehoitoa voidaan käyttää hoidon tukena. Alaselän oireilleissa käsittelen aina myös asiakkaan jalkoja, sillä jaloissa on paljon akupisteitä, jotka vaikuttavat alaselkään. Moksaus on syvälämpöhoito, joka tehdään paljaalle iholle. Moksattaessa hoidettavia akupisteitä ja alueita lämmitetään pujosta tehdyn ”sikarin” avulla. Ihon ja sikarin väliin jää muutama sentti. Moksan avulla hoidettavalle alueelle saadaan leviämään syvälle menevä lämpö, joka rentouttaa lihaksia. Moksauksesta ja sen esteistä voit lukea lisää täältä.

MUUT KIVUT

Yleisten kiputilojen hoitoon suosittelen joko shiatsua tai yrttinyyttihierontaa. Shiatsun tukena käytän usein myös lämpöä, salvoja, voiteita ja yrttikääreitä. Yrttinyyttihieronnassa kipua hoidetaan sekä nyyttiin valittavilla yrteillä, että lämmöllä. Jos tulet hoitoon esim. polvikivun tai jäätyneen olkapään takia, kannattaa tämä kertoa hoidon varauksen yhteydessä. Näin osaan valmistella hoidon jo etukäteen. Jäätynyt olkapää esimerkiksi hoidetaan usein moksan kanssa. Yksittäisen oireen hoitoon riittää usein 60 minuutin aika, mutta ensimmäisellä kerralla suositukseni on silti 90 minuutin hoito, sillä yleensä kipuilun jälkeen koko keho kaipaa avaamista.

RASKAUSAJAN HOIDOT

Raskausajan hoidoksi sopii kevennetty shiatsu, jossa painamisen sijaan käytetään osittain hierovia otteita. Raskausajan shiatsu-hoito voidaan tehdä osittain istuen ja osittain hoitopöydällä. Istuma-asennossa saadaan käsiteltyä niska-ja hartiaseutua ja hoitopöydällä selkää voidaan käsitellä kylkiasennossa. Käsien ja jalkojen käsittely onnistuu pöydällä selinmakuulla ja lopun päähieronta kruuna hoidon. Shiatsu-hoitoja voidaan tehdä koko raskauden ajan. Muita raskausaikaan sopivia hoitoja ovat ayurvedinen kasvo-ja päähieronta sekä rentouttava ja vahvistava hoito, jotka tehdään hoitopöydällä.

Hinnasto ja ajanvaraus >>

RENTOUTUMINEN JA STRESSI

Jos hoidon tavoitteena on puhtaasti mielen rauhoittaminen ja rentoutuminen, sopii hoidoksi rentouttava ja vahvistava hoito, aromahieronta, ayurvedinen kasvo-ja päähieronta, kuumakivihieronta tai yrttinyyttihieronta. Niissä kaikissa rentoutumista tuetaan lämmön ja hoitavien öljyjen avulla. Öljyyn voidaan asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaan lisätä myös esim. rentouttavaa laventelia tai lymfaa ja naisellisuutta tukevaa pelargonia. Näin hoitoon saadaan mukaan myös aromaterapian vaikutukset. Aroma-, kuuma- ja yrttinyyttihieronnassa lihaksia voidaan myös käsitellä hieronnan ottein, mutta päätavoite on kuitenkin lihasten rentoutumisessa. Jos kärsit palelevista jaloista, kokeile ihmeessä rentouttavaa ja vahvistavaa hoitoa, jossa jalkaterät lämmitetään lämpöpakkauksien avulla.

Myös hoitavampi shiatsu on itsessään rentouttava ja monella tasolla, myös psyykkisellä, vaikuttava hoito. Se on täydellinen valinta silloin, jos haluat helpottaa esim. niska- ja hartiaseudun ongelmia, mutta kaipaat kuitenkin myös rentoutumista ja apua uniongelmiin. Uniongelmista kärsivän kannattaa varata shiatsuun mahdollisimman myöhäinen aika.

HEMMOTTELU

Jos kaipaat itsellesi hetken hemmottelua ja haluat samalla kirkastaa kasvojen ihoa luonnonmukaisin keinoin, kokeile ayurvedistä kasvo-ja päähierontaa, aromahierontaa tai ihanaa hemmotteluhoitoa. Nämä hoidot ovat myös oiva lahja esim. syntymäpäiväsankarille, äidille, polttarisankarille jne. Hemmotteluhoitoon kuuluu ruusuinen kasvohoito, joka sisältää ihon puhdistuksen ja kuorinnan lisäksi ihanan kasvonaamion. Naamion vaikuttaessa hierotaan kädet ja jalkaterät ja hoidon lopuksi vielä pää. Ihana hoito sinulle, joka haluat hetken omaa aikaa ja kauniin, kuulaan ihon.

RÄÄTÄLÖITY HOITO

Hoito voidaan räätälöidä myös yhdistelemällä erilaisia hoitoja. Niska-hartiaseutu voidaan käsitellä esim. shiatsulla kuumakivihieronnan alussa tai shiatsuun voidaan yhdistää jalkojen lämpökääreet tai korva-akupistehoito. Jos kaipaat räätälöityä hoitoa, varaa 60 tai 90 minuutin aika ja kerro ajanvarauksen yhteydessä toiveesi ja suunnittelen sinulle sopivan hoidon tai annan apua hoidon valintaan. Huom! Moksaus ja kuppaus ovat valmiiksi omina 60 min, hoitoinaan shiatsuun yhdistettynä. Niiden, kuten myös korva-akupistehoidon yhdistäminen muihin hoitoihin lisää hoitoaikaa 15 min ja kustannuksia 15 €.

Hinnasto ja ajanvaraus >>

Muista myös lahjakortit. Lahjakortteja saatavilla verkkokaupasta tai paperisia Toivalasta sopimuksen mukaan. Lahjakortit käyvät maksuvälineenä sekä hoitoihin, että myynnissä oleviin tuotteisiin.

 

Vastaa