Talven eteeriset öljyt blogissa esittelen sinulle viisi omaa suosikkiani talviaikaan. Talvella minua kiehtovat tuoksut, jotka tuovat valoa pimeään aikaan, nostavat mielialaa, antavat energiaa ja lämmittävät. Lisäksi mukana on öljy, jota käytän niin tukkoisen olon helpottamiseen kuin raikastamaan ja desinfioimaan huoneilmaa. Käyttämäni öljyt ovat kotimaisen Frantsilan tuotteita, sillä heidän tuotteensa ovat tulleet minulle opiskelun kautta tutuiksi ja käytän niitä hoitoja tehdessäni. Omat suosikkituotteeni olen ottanut myyntiin myös verkkokauppaan. Muita laadukkaita ja aitoja eteerisiä öljyjä valmistavat esimerkiksi Farfalla, Feeling, Plant Therapy, Primavera ja Taoasis.

1. VALOA TUOVA BERGAMOTTI

Bergamotti on raikas sitruunainen ja hennon mausteinen tuoksu, jota tipautan aromakoruun aina silloin kun tunnen olevani väsynyt ja kaipaan valoa. Bergamotti houkuttelee minua erityisesti juuri talven pimeimpinä kuukausina. Miellyttävän pehmeä bergamotti on myös yksi asiakkaideni suosikkituoksuista diffuuserissa käytettäväksi. Bergamottia käytetään mielialan kohottamiseen ja stressin ja unettomuuteen oireisiin. Monipuolinen bergamotti sopii myös vaihdevuosioireisiin. Huom! Yksi fototoksisimmista öljyistä, ei iholle ennen auringonvaloon menoa!

Bergamotin eteerinen öljy 13,50€

Talvella aromakorussa tuoksuu raikas bergamotti.

2. RAIKAS EUKALYPTUS

Eukalyptusöljyssä on raikkaan minttuinen, mausteisen kamfeerinen tuoksu. Eukalyptus avaa hengitysteitä, vahvistaa ja elvyttää väsynyttä oloa ja poistaa lihasjännityksiä. Muutama tippa eukalyptusta höyryhengityksessä, kuuman suihkun yhteydessä lattialla tai suolaan sekoitettuna jalkakylpyvedessä on oiva apu tukkoiseen oloon. Lisäksi käytän antiseptistä eukalyptusta talvella raikastamaan huoneilmaa. Jos olet käynyt Toivalassa hoidoissa, olet saattanut huomata sisään astuessasi eteisessä leijailevan eukalyptuksen tuoksun.

Eukalyptuksen eteerinen öljy 8,90€

Monikäyttöinen, raikas eukalyptus.

3. MAUSTEINEN KARDEMUMMA

Kardemumman tuoksu on vahva, mausteinen ja lämmittävä – juuri sopiva talviaikaan. Kardemumma rentouttaa, selkeyttää ja vahvistaa mielialaa ja sitä käytetään myös rauhoittamaan hermostoa ja henkisen väsymyksen hoitoon. Kardemumma on sensuelli tuoksu, jota käytetään paljon tuoksuissa. Myös omissa tuoksuissani kardemumma on vahvasti mukana. Jos tuoksujen maailma kiinnostaa, tuoksuja käydään läpi tulevilla kursseilla, joilla pääset myös valmistamaan oman tuoksun. Huom! Kardemumman liiallista käyttöä ei suositella epilepsiasta tai sydänvaivoista kärsiville.

Kardemumman eteerinen öljy 13,90€

Kardemumma on täydellinen tuoksuihin.

4. VIRKISTÄVÄ MUSTAKUUSI

Mustakuusiöljy on tuoksultaan miellyttävän pehmeän metsäinen. Sillä on virkistävä ja vahvistava vaikutus ja se auttaa tehokkaasti väsymystiloissa. Tätä öljyä käytän tuoksulyhdyssä tuomaan energiaa ja se on myös toinen aromakoruissa talvella käyttämistäni öljyistä. Mustakuusella on myös kipuja lievittäviä ominaisuuksia ja voit kokeilla sitä esim. nivelkipujen hoitoon sekoittamalla 1-2 tippaa mustakuusen eteeristä öljyä esim. ruokalusikalliseen luomu oliiviöljyä.

Mustakuusen eteerinen öljy 10,50€

5. VAHVISTAVA ROSMARIINI

Rosmariini tunnetaan voimaannuttavana ja keskittymiskykyä tehostavana öljynä, jolla on myös muistia virkistävä vaikutus. Se sopii kivun hoitoon ja on erinomainen hiuspohjan hoitaja pintaverenkierron elvyttäjänä. Itse käytän rosmariinia talvella erityisesti hiuspohjan hoitoon. Lisään sitä shampoopaloihin ja hiushuuhteisiin. Rosmariinia voi käyttää esimerkiksi myös työpöydällä tuoksulyhdyssä/-kivessä ja kipua lieventämään vartaloöljyssä. Huom! Rosmariini saattaa nostaa verenpainetta.

Rosmariinin eteerinen öljy 7,50€

Rosmariini hoitaa hiuspohjaa.

Aidot eteeriset öljyt valmistetaan luonnon kasveista. Eteerisiä öljyjä käytetään ulkoisesti. Öljy tulee laimentaa ennen käyttöä. Iholle käytettäessä (hierontaöljy, kylpy) laimennus tehdään esim. öljyyn, suolaan, saippuaan tai shampooseen, ei veteen.  Perusohje 1-2 tippaa per rkl öljyä/shampoota.

HUOM! Jos sinulla on sairauksia tai olet raskaana, tarkista aina mahdolliset öljyjen käyttöön liittyvät varoitukset valmistajalta ja jos olet epävarma, kysy öljyjen käytöstä koulutetulta ammattilaiselta.

Lisää vinkkejä aromaterapian ja eteeristen öljyjen hyödyntämiseen saat aiemmin kirjoittamastani blogista Aromaterapia ja 7 vinkkiä eteeristen öljyjen käyttöön

Ihania talvipäiviä kaikille,
rakkaudella Marja

Lähteenä käytetty:
Raipala-Cormier V. Frantsila Luonnon Kotiapteekki. WSOY. 2019.
Frantsilan kotisivut: https://frantsila.com/
Yksi kommentti

Vastaa