Retkihaaste 2022 on kaikille avoin haaste, johon haastan sinut ja ystäväsi mukaan. Retkihaaste 2022 tavoitteena on aktivoida ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnon rauhasta ja metsän tarjoamista terveysvaikutuksista. Tiesitkö, että jo lyhyenkin metsässä kävelyn on todettu vaikuttavan muun muassa mielialaan, verenpaineeseen, pulssiin, lihasjännityksiin ja parasympaattisen hermoston toiminnan lisääntymiseen? Liikkumisen lisäksi haluan retkihaasteen kautta kannustaa sinua tutustumaan myös erilaisiin villiyrtteihin, marjoihin ja sieniin ja niiden käyttöön. Ja jos innostut haasteeseen tarttumaan, voit halutessasi osallistua myös haastepalkinnon, 90 minuutin lahjakortin vapaavalintaiseen hoitoon, arvontaan. Arvonnasta ja sen säännöistä lisää myöhemmin. Oletko valmis tarttumaan haasteeseen?

12 KUUKAUTTA – 12 RETKEÄ


Retkihaaste 2022 mukailee vuoden kulkua ja se on rakennettu niin, että jokaiselle kuukaudelle on suunniteltu retkihaaste vuodenaika huomioiden. Tammikuussa tehdään pakkasretki, kesäkuussa villiyrtti- tai kukkienkeräysretki, syyskuussa sieniretki ja marraskuussa vuoden pimein retki. Luonto tai oma aikataulu voi kuitenkin yllättää ja ei ole niin vakavaa, jos villiyrtit kerää jo toukokuussa ja sienet elokuussa. Ja jos ei pidä sienistä, tai ei niitä tunnista, voi retken tehdä myös ihan vain sieniä luonnossa ihastellen. Ja jos huomasit tämän haasteen vasta helmikuussa, ei hätää, pakkasretken ennättää varmasti tehdä myös silloin. Tämän koko vuoden retkihaasteen lisäksi lisään kuukausikohtaisen retkihaasteen myös Luonnonmukaan Facebook-sivuille.

Retkihaaste 2022
RETKIVINKIT


Jaan joka kuukausi Facebook-sivulla julkaistavan haasteen ohessa myös haasteeseen liittyviä retkivinkkejä. Retkivinkit ovat pääsääntöisesti täältä Pohjois-Savon alueelta. Retkivinkkejä löydät myös blogistani. Tammikuun pakkasretkelle ja helmikuun nuotioretkelle hyviä vinkkejä saat blogeista Talviretkeilyä Kuopion seudulla ja Kolme päiväretkikohdetta Pohjois-Savossa, villiyrttiretkeen kannattaa valmistautua lukemalla blogi Viisi villiyrttiä joilla pääset alkuun ja syksyn ruskaretkelle saat muutaman ehdotuksen blogista Silmäsuo ja Lintharju – ruskaretket Pohjois-Savossa. Ja muistathan myös jakaa somessa omat parhaat retkivinkkisi.

TULE MUKAAN HAASTEESEEN


Haasteen voit tehdä ihan omaksi iloksesi, eikä siihen osallistuminen vaadi erillistä rekisteröitymistä. Jos kuitenkin haluat jakaa omia retkikokemuksia ja haluat mukaan haastepalkinnon arvontaan, muista jakaa retkikokemuksesi somessa hashtagilla #lmretkihaaste22 tai tallenna vuoden retket kuvakollaasiksi (12 kuvaa) ja palauta se minulle viimeistään 30.12.2022. Kaikkien haasteen suorittaneiden kesken arvotaan 31.12.2022 lahjakortti 90 minuutin vapaavalintaiseen hoitoon.

Nähdäänkö retkellä? Marja

 

4 kommenttia

Vastaa