Juhannusta vietetään kesäpäivänseisauksen aikoihin, kun päivä on pohjoisella pallonpuoliskolla pisimmillään. Juhannuksen ja keskikesän aikaa pidetään yhtenä maagisimmista ajankohdista ja siihen kuuluvat taiat ja kasvien maaginen maailma. Tunnetuimpia juhannukseen liittyviä taikoja on kerätä 7 tai 9 kukkaa tyynyn alle ja toivoa, että unessa tuleva sulhanen näyttäytyisi. Hankalaksi taian toteutuksen tänä päivän tekee se, että kukat tulisi kerätä 7 eri pellolta 7 aidan yli kulkien ja vieläpä alastomana. Tässä blogissa sukelsin luonnonkukkien maagiseen maailmaan ja kokosin tähän 7 luonnonkukkaa (villiyrttiä) ja niihin liittyviä uskomuksia. Jos haluat testata juhannuksena kasvien maagista maailmaa, voit koota tyynyn alle kaikki seitsemän tai kokeilla kukista yhtä

Ahomansikka
1. AHOMANSIKKA

Mansikka auttaa muistamaan entisiä elämiä ja puhdistaa niiden vaikeudet ilolla. Sen sanotaankin olevan tehokas karman vapauttaja. Mansikkaa on kannettu mukana tuomassa onnea. Mansikka liittyy flirttiin ja iloon. Taikuudessa sitä on käytetty loitsuissa, joiden avulla on toivottu löytyvän muutos huonoon suhteeseen tai avioliiton ulkopuolinen suhde. Ole siis varovainen mitä toivot!

2. APILA

Apila on kasveista kaikkein maagisimpia. Se puhdistaa, kohottaa energiaa ja kirkastaa näkemisen kykyä. Puna-apilan uskotaan parantavan kykyä ymmärtää tunteita ja kukat tuovat lempeyttä, puhtautta ja sisäistä vahvuutta. Lehdissä taas parillisten lukujen katsotaan tuovan onnea ja nelilehtinen apila edustaakin uskoa, toivoa, rakkautta ja onnea. Taikuudessa apila lemmenjuomissa lisää halua.

3. MESIANGERVO
Mesiangervo nostaa kehon läpi kulkevan energian määrää ja tuo joustavuutta ja intuitiota. Mesiangervo lisää kykyä antaa ja vastaanottaa rakkautta. Sen tuoksu tekee sydämen iloiseksi ja mielen lempeäksi. Taikuudessa mesiangervo liittyy vahvasti rakkauteen. Tee mesiangervo kylpy, jos haluat ratkaisuja rakkausongelmiin.

Metsäkurjenpolvi ja ahomansikka
4. METSÄKURJENPOLVI (KURJENPOLVI)

Kaunis kurjenpolvi kukkii runsaasti juhannuksen aikaan. Sitä on käytetty rakkauden kasvina ja tuomaan onnea ja vaurautta. Se on myös hedelmällisyyden kasvi ja taikuudessa käytetty loitsuissa onnistuneen raskauden aikaan saamiseksi. Kasvin kuivattua juurta voidaan kantaa myös amulettina houkuttelemaan onnea ja vaurautta.

5. POIMULEHTI

Poimulehti on jumalattaren ja luonnon feminiinisen voiman kasvi ja sen nauttiminen auttaa löytämään yhteyden omaan sisäiseen naiseuteen. Mukana kannettu poimulehti antaa itsekontrollia ja arvokkuutta ja parantaa intuitiota. Poimulehti tyynyn alla antaa levollisen, häiriintymättömän yöunen. Taikuudessa poimulehteä on käytetty lemmenloitsuissa. On myös sanottu, etät jos juhannusyönä kerää poimulehdistä kastetta ja pesee itsensä sillä, se karkoittaa tarttuvia tauteja.

6. PÄIVÄNKAKKARA

Rakastaa, ei rakasta, rakastaa… Oletko joskus esittänyt päivänkakkaralle tämän kysymyksen? Päivänkakkara tuo mukanaan rakkautta ja onnea sekä lapsenkaltaista iloa pelkästä olemassaolosta. Päivänkakkaran uskotaan suojelevan salamoilta ja tyynyn alle laitettuna se suojelee painajaisilta. Päivänkakkaroita voi käyttää magiaan teenä ja kylvyissä, amulettina se on hyvä lapsille ja vauvoille.

Päivänkakkara
7. SIANKÄRSÄMÖ

Siankärsämö on muinaisten germaanien pyhäkasvi, joka oli omistettu kauneuden ja rakkauden jumalatar Freijalle. Kiinalaiset taas pitävät siankärsämöä pyhänä kasvina, sillä siinä Yin ja Yang ovat tasapainossa. Siankärsämö antaa rohkeutta käsitellä ongelmia ja suojelee negatiivisuudelta. Se torjuu alakuloa ja tunnetukoksia, poistaa pitkään jatkunutta masennusta ja auttaa päästämään irti epäterveestä surusta. Siankärsämöä pidetään myös rauhan ja ystävyyden yrttinä, joka vetää ystäviä ja perhettä elämääsi. Tyynyn tai sängyn alle asetettu kukka auttaa näkemään unta tosirakkaudesta.

KUKKIEN KÄYTTÖ TAIKUUDESSA

Kasveja ja niiden kukkia käytetään taioissa kylvyissä, suitsukkeina tai teenä. Tee esimerkiksi juhannussaunassa jalkakylpy mesiangervosta! Syötäviä kukkia voi myös käyttää salaateissa ja jälkiruoissa, lue lisää 7 alkukesän syötävää luonnonkukkaa Mukana kannettavat kukat kuivataan ja niistä tehdään amuletteja ja pieniä mukana kulkevia pussukoita. Muista kuitenkin huomioida kukkia valitessasi mahdolliset allergiat ja niiden sopivuus itsellesi.

Mikä kukka puhuttelee sinua kaikista eniten?
Ihanaa ja aurinkoista juhannusta toivoen, Marja

Julkaistu alunperin 24.6.2022, päivitetty 21.6.2023.

 

Vastaa