Tarjoan yritykseni kautta erilaisia kursseja, jotka liittyvät luontoon, kasveihin ja hyvinvointiin. Järjestän sekä kaikille avoimia kursseja että asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä kursseja/virkistyspäiviä. Alta löydät lisätietoa avoimista kursseista. Voit myös aina kysyä tarjousta, niin ideoidaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva kokonaisuus!

KURSSIT JA LUENNOT


Järjestän kotonani Toivalassa pienryhmäkursseja, joilla tutustutaan kasveihin, eteerisiin öljyihin ja luonnon raaka-aineisiin ja valmistetaan kasveista ruokaa ja kaikista raaka-aineista kylpy- tai luonnonkosmetiikkatuotteita. Näitä voidaan yhdistää myös yin-joogaan ja erilaisiin rentoutumisharjoituksiin. Tarjolla on hoitavat luonnontuotteet kursseja, saippua- ja tuoksupajoja sekä muita hyvinvointiin liittyviä kursseja, katso ajankohtaiset aikataulut täältä. Loppukeväisin ja kesäisin järjestän villiyrttikursseja. Villiyrttikursseilla perehdytään luonnosta kerättäviin villiyrtteihin ja niiden käyttöön ruokana ja rohtona. Kursseja järjestetään sekä luonnossa liikkuen että Toivalassa. Osalla kursseista käytetään myös puutarhassa kasvavia rohtokasveja.

VILLIYRTTIKURSSIT

Villiyrttikävelyt 90-120 min. järjestetään touko-heinäkuussa Puijolla tai Vehkalammilla. Kävelyn aikana tutustutaan kotimaisiin villiyrtteihin, niiden käyttöön ja säilöntään. Järjestän myös kävelyjä, joidenka teemana on kasvien maaginen maailma. Kävelyltä saat mukaasi oppaan ja pääset maistelemaan muutamaa villiyrteistä valmistettua tuotetta.

Ruokaa villiyrteistä 120 min. kurssit järjestetään Toivalassa ja kurssilla valmistamme valmiiksi kerätyistä villiyrteistä ja muista raaka-aineista maistuvan aterian. Kurssin aluksi käymme läpi käytettävät yrtit ja saat kurssilta mukaan reseptivihkon.

Luonnonkosmetiikka pajat 120 min. kurssilla tutustumme valmiiksi kerättyihin villiyrtteihin ja puutarhan rohtokasveihin ja valmistamme niistä erilaisia ihoa ja mieltä hoitavia tuotteita mm. kylvyt, salvat, tee ja öljyt. Kesällä teemme myös kurssilla tuoreista yrteistä hoitavat jalkakylvyt. Kurssin sisältö vaihtelee hieman vuodenajan mukaan.

SAIPPUAPAJA

Saippuapajassa valmistamme talviaikaan erilaisia saippuoita valmiita saippuamassoja, eteerisiä öljyjä, kasveja ja muita raaka-aineita hyödyntäen. Kesän kursseilla valmistamme saippua perinteisesti lipeää käyttämällä. Saippuapajan kesto on noin 2,5 tuntia.

TUOKSUPAJA

Tuoksupajassa tutustutaan eteerisiin öljyihin, niiden käyttöön ja vaikutuksiin. Pajan aikana pajalaiset pääsevät valmistamaan itselleen kaksi seuraavista tuotteista: tuoksuparfyymi, vartaloöljy, hoitava kasvoöljy tai hierontaöljy. Tuoksupajan kesto on noin 1,5 tuntia.

Järjestän yllä mainittuja kursseja myös ystäväporukoille, työporukoille, polttariporukoille jne. Kurssin sisältö räätälöidään tällöin aina asiakkaan toiveiden mukaan. Kurssin hinta määräytyy kurssin keston, osallistujamäärän, tarvittavien raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien sekä sijainnin mukaan. Kurssit voidaan järjestää myös Toivalassa, tällöin maksimi osallistujamäärä per kurssi on kuusi henkilöä. Jos haluat miettiä yhdessä sopivaa vaihtoehtoa, ota rohkeasti yhteyttä marja@luonnonmukaan.fi