SOINTUKYLVYT JA ÄÄNIMALJAHOIDOT


Äänimaljojen historia ulottuu 2400 vuoden taakse Itä-Aasian alueille, Burmaan, Kiinaan ja Japaniin ja ne pohjaavat seisoviin kelloihin ja temppelin kelloihin. Eurooppaan äänimaljat levisivät 1960-luvulla. Tiibetiläiset äänimaljat valmistetaan käsityönä yleensä kahdeksasta eri metallista. Näin jokainen malja ja sen ääni on yksilöllinen. Äänimaljojen lisäksi hoidoissa ja kylvyssä voidaan käyttää myös muita soittimia kuten tingshaa, kosheja ja sadekeppiä.

Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti eli kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti sekä energiatasolla. Äänen ja äänimaljojen käytöstä hyvinvoinnin tukena on tehty myös paljon tieteellistä tutkimusta mm. Saksassa. Katso esim. Landry,J,M. (2014) Physiological and psychological effects of a Himalayan singing bowl in meditation practice: a quantitative analysis Pubmed-tietokannasta.

SOINTUKYLPY/ÄÄNIMALJARENTOUTUS


Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus, jossa osallistujat voivat maata lattialla vilteillä peiteltynä tai istua esimerkiksi puolikaaressa tuoleilla. Sointukylvyn voi tehdä myös ulkona rauhallisessa paikassa. Sointukylvyn aikana keho ja mieli saavat päästää irti arjen kiireistä ja harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat osallistujat rentoutumisen tilaan. Sointukylpy on jokaiselle osallistujalle ainutlaatuinen matka omaan itseensä. Maljojen lisäksi sointukylvyissä voidaan käyttää myös muita soittimia kuten esimerkiksi meditaatiokelloja, koshia, merirumpua, sadekeppiä ja sormipianoa.

”Kävin kokeilumielessä äänimaljarentoutuksessa. Olin hieman skeptinen asian suhteen, mutta päätin antaa sille mahdollisuuden.  Alkuun oli vaikeaa rentoutua, odotin vain seuraavaa maljansointua tai toisen rentoutujan liikehdintää, mutta yllätyksekseni aika nopeasti huomasin vajoavani johonkin, keho alkoi tuntua raskaalle, alustan kovuus oli muuttunut pehmeydeksi. Oli vaikeaa saada kiinni enää mistään ajatuksesta. Huomasin olevani omituisessa persikansävyisessä pyörteessä. Koko kehossa tuntui värisevä tunne, joka tuli aaltoillen.  Tuntui kun olisin leijaillut jossain omituisessa välitilassa, kunnes  ohjaaja kutsui takaisin.  Olin hämmästynyt, miten nopeasti aika oli kulunut ja siitä mitä oikein oli tapahtunut, enkä oikein  osannut sanoiksi alkuun pukea, mitä olin kokenut.  Seuraavan yön nukuin todella sikeästi ja herätessä oli todella levännyt olo!  Vahvasti suosittelen ainakin kokeilemaan, itse aion käydä toistekin” (Hannele)

Järjestän sointukylpyjä kotona Toivalassa 3-5 henkilön ryhmille. Sointukylpyjen kesto n. 60 min. Kylvyn alussa tehdään kehotietoisuusharjoitus ja hiljentyminen. Sointukylpy voidaan yhdistää myös joogaharjoituksen loppuun loppurentoutuksena. Ilmoitan ennakkoon harjoitukset, joissa käytetään äänimaljoja. Kysy sointukylpyä myös omiin tilaisuuksiin tai omille ryhmille.

Tulevat tapahtumat:
Su 24.9. klo 18:30 yin-jooga + sointukylpy
Pe 20.10. klo 18:00 Sointukylpy, viikonloppuun laskeutuminen

Lue lisää lempeästä yin-joogasta ja harjoituksista >>
Yin-jooga ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta.

Maksuvälineenä käy Edenred, Epassi ja Smartum kulttuuri-/liikuntaedut.

ÄÄNIMALJAHOITO


Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet minne hoitajan sormet eivät yllä. Maljoja voidaan soittaa joko kehon päällä tai sen ympärillä. Äänihieronta saa kehon solut värähtelemään. Värähtely etenee kehon nesteessä, jota kehossamme on 45-75 % riippuen henkilön iästä. Matalat äänet vaikuttavat enemmän kehollisesti ja korkeat henkisesti. Suosittelen yksilö hoitoa tai parihoitoa erityisesti sinulle, jonka on vaikea rentoutua ja olet herkkä muiden äänille ja aistiärsykkeille. Varaa hoito >>

“Maljat tuntuivat keholla miellyttävältä. Kun soitit maljoja, se tuntui kehossa laajemmalla alueella, tuntui kuin lempeältä hieronnalta, jollaista en ollut koskaan ennen saanut. Hoidon jälkeen nestekierto oli todella voimakasta, heräsin yöllä 4 kertaa vessaan! Äänimaljahoitoon kannattaa lähteä avoimin mielin. Kokemus on varmaan jokaiselle omanlainen. Erilaista ja uutta se oli minulle. Kokemus kehon sisäisestä hieronnasta oli voimakas. Kiitos Marja!” (Tuija) 

Hoito sopii erinomaisesti esimerkiksi sinulle, joka kärsit stressistä tai uupumuksesta. Hoito voidaan tehdä myös parihoitona esim. pariskunnille tai ystäville. Pienen äänimaljarentoutuksen voi varata myös lisäpalveluna esim. shiatsun tai pää- ja kasvohoidon loppuun.

Osittain keholla tehtävän yksilö-/parihoidon esteitä ovat epilepsia. raskaus, sydänsairaudet ja tahdistin, syöpä (ei jos todettu parantuneeksi), veritukokset sekä akuutit sairaudet kuten kuume ja flunssa. Varaa hoito >>

“Hoito antoi Ihanan, syvän rentoutumisen kokemuksen joka jatkuu pitkään hoidon jälkeen. Tätä jälkitilaa suosittelen hyödyntämään hoidon hyötyjen maksimoimiseksi! Tästä tulisi Ihana tapa aloittaa loma ❤️Kehon ongelmakohdissa käynnistyi jokin (korjaava?) prosessi. Vieläkin seurailen tämän prosessin vaikutuksia.” (Tytti)

Varaa hoito >>