Luonnon mukaan tarjoaa Sinulle kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvia shiatsu -hoitoja, joissa hoidolla pyritään avaamaan kehon energiaratoja (akukanavia) peukaloilla ja kämmenillä painaen sekä erilaisin venytyksin. Shiatsun tukena voidaan käyttää moksausta tai kuivakuppausta. Tarjolla on myös ihania, erilaisia rentouttavia hoitoja, joissa käytetään lämpöä, yrttejä ja shiatsun otteita. Tältä sivulta löydät lisätietoa hoidoista sekä hoitoihin liittyvistä esteistä.

SHIATSU JA MOKSAUS


Shiatsu on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva, Japanista peräisin oleva hoitomuoto, jonka avulla pyritään avaamaan kehon jännitteitä ja lukkoja akukanavia käsittelemällä. Energian päästessä virtaamaan vapaasti keho tasapainottuu ja ihmisen oma elinvoima nousee. Shiatsun avulla voidaan hoitaa muun muassa hartia- ja selkävaivoja, hengitysteihin liittyviä oireita. päänsärkyjä, ruoansulatusongelmia, stressiä ja uniongelmia. Hoito tehdään lattialla futonille painamista ja venytyksiä käyttäen, asiakkaan vaatteiden (mielellään puuvillaiset) päältä. 

Moksaus eli syvälämpöhoito on miellyttävä hoitomuoto, jossa moksalla käsitellään hoidettavan alueen akupisteitä ja -kanavia. Hoidon seurauksena hoidettaville alueille leviää lihaksia rentouttava lämpö. Moksauksella voidaan hoitaa kylmästä ja kosteudesta johtuvia oireita kuten palelua ja kipuja, mutta sitä käytetään myös nivel- ja selkäkipujen hoitoon, flunssaoireisiin sekä rentoutushoitona.

Tee ajanvaraus >> täällä

KUIVAKUPPAUS


Kuivakuppaus on ikivanha, Kiinasta peräisin oleva hoitomuoto. Kuivakuppauksessa silikoninen imukuppi asetetaan rasvatulle iholle niin, että kupin alle muodostuu alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Kuivakuppauksessa kupit asetellaan hoidettavien pisteiden päälle ja niiden annetaan vaikuttaa. Liukukuppauksessa kuppia liu’utetaan iholla samalla sitä hieman nostaen. Kuppaus vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja sen avulla voidaan lieventää lihaskipuja ja jännityksiä sekä poistaa kuona-aineita ja turvotusta. Kuppaus sopii hyvin esimerkiksi niska- ja hartiaseudun ja selän lihasjännitysten hoitoon.

Hoitojen kontraindikaatioita (hoidon esteitä) ovat valtimokovettumatauti, verenvuototauti, aktiivinen reuma ja kihti, syöpäsairaudet, akuutit tulehdukset ja vammat, infektiot, keinotekoiset verisuonet ja kuume. Kuppauksessa verenohennuslääkitys on este. Hoitoa ei tehdä myöskään päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle.

RENTOUTTAVAT JA VAHVISTAVAT HOIDOT


Fytoterapia eli kasvilääkintä on tuhansia vuosituhansia vanha lääkintämuoto, joka hyödyntää hoidossa kasveja ja yrttejä esim. shiatsu-hoidon tukena. Kasveja voidaan käyttää esim. öljyinä, hauteina, yrttinyytteinä hieronnassa tai jalkakylvyissä. Kasvien lisäksi hoidoissa voidaan käyttää shiatsuotteita, hierontaa, lämpötyynyjä ja kuumia kiviä.

Jos haluat rentoutua kokeile 45 minuutin rentoutusta, jossa shiatsuotteiden lisäksi hyödynnetään yrttihauteita ja lämpötyynyjä tai valitse 60 minuutin yrttinyyttihoito, jossa kehon selkäpuoli käsitellään lämpimän öljyn ja yrttinyyttien kanssa hieroen. Jos taas haluat vahvistaa kehoa valitse vahvistava hoito, jossa käsitellään kehon keuhkojen ja munuaisten alueita lämpöä ja hierontaa käyttäen.

Tutustu hoitoihin ja tee ajanvaraus >> täällä

Hoidon esteitä ovat akuutit tulehdukset ja vammat, aktiivinen reuma, infektiot, kuume, sairaudet, joissa lämmönsietokyky on heikentynyt kokonaan tai paikallisesti, raskaus, sydänsairaudet ja suonikohjut ja syöpäsairaudet sekä verenkiertohäiriöt. Hoitoa ei tehdä myöskään päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle.

Maksu käteisellä tai pankkikortilla hoidon yhteydessä. Tee ajanvaraus täällä tai jos haluat miettiä yhdessä sinulle sopivaa hoitoa, ota rohkeasti yhteyttä marja (@) luonnonmukaan.fi